Reiki behandeling / Usui / Kundalini / Purple Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een energetische therapie en valt onder de alternatieve geneeswijzen. De term Reiki bestaat uit twee Japanse tekens. Kanji (Rei) wat geest of ziel betekent en ki wat energie of levenskracht betekent. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.

Hoe werkt een Reiki behandeling?

Je komt naar mij voor een Reiki behandeling. Met je kleren aan neem je plaats in de behandelstoel. Je mag mij vertellen wat jouw klachten zijn, maar dat hoeft niet. Reiki gaat naar die plek waar jij het nodig hebt.
Tijdens de Reiki behandeling geef ik energie door via mijn handen. De kracht vanuit mijn handen, geeft rust en werkt heilzaam.

Ik genees jou niet, dat doe jij zelf! Hoe? Door te zitten of liggen en je ogen te sluiten. Via mijn handen krijgen jouw lichaam en geest energie uit het universum. Jij krijgt die energie die jij nodig hebt om weer in balans te komen.
Tijdens een behandeling kies ik steeds welke methode het beste bij jou past.

Usui Reiki is vooral gericht op het laten stromen van de energie in het lichaam, waardoor spanningen kunnen verminderen. De energie stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.  

Kundalini energie is de grootste bron van creativiteit en bewustwording. De energie helpt je om beter te aarden, laat de opgaande energie stromen en doorbreekt blokkades.

Kundalini energie stroomt van nature bij iedereen. Door onze de huidige (drukke) maatschappij stroomt deze echter vaak te zwak en verliezen we onze aarding. Door deze slapende Kundalini energie aan te wakkeren, kun je steeds meer echt jezelf zijn en jouw ware kracht en potentie omarmen.

Kundalini energie is een energierol onderaan de ruggengraat. De energie is te herkennen aan een rondje van circa 1 cm groot, die in 3 ½ rol opgerold ligt. 

Kundalini energie stroomt van beneden naar boven, terwijl Usui Reiki juist van boven naar beneden stroomt. Als beiden geactiveerd zijn, dan zul je de optimale balans en energie ervaren.  

Het opstijgen van de Kundalini energie door de chakra’s, die ook doorstroomt naar de aura, dient geleidelijk gebeuren, omdat het een sterke kracht heeft en gepaard kan gaan met heftige emoties en ervaringen zodra blokkades worden doorbroken. Daardoor wordt de totale inwijding over 3 inwijdingen verdeeld.

Kundalini Reiki zorgt voor een veilige manier van het activeren van deze energie en het geeft je toegang tot de grootst mogelijke bron van energie. 

Purple Reiki is een fantastische energie die je helpt om blokkades te doorbreken en (vastgelopen) energie weer te laten stromen. Alhoewel je ook met andere Reiki vormen blokkades kunt doorbreken, is mijn persoonlijke ervaring dat Purple Reiki veel sneller en krachtiger in staat is om blokkades op te lossen.

Wat zijn de voordelen van een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Reiki helpt met o.a:

  • Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;
  • Het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam;
  • Het activeren van jouw immuunsysteem.
  • Ontspannen;
  • Opheffen van blokkades;
  • Meer levensvreugde.
  • Minder stress;
  • Het loslaten van negatieve denkpatronen;
  • Jouw talenten beter ontwikkelen.

Hoeveel Reiki behandelingen heb ik nodig?

Samen met jou bepaal ik een pad om tot een goed resultaat te komen. In de beginperiode zullen de behandelingen dichter na elkaar gedaan worden. 
Ook geef ik je tips om zelf thuis aan de slag te gaan.

Jij bepaalt hoeveel energie je nodig hebt om dat te genezen waar jij vanaf wilt en jij bepaalt ook het tempo waarop dit gebeurd. Ik geef je alleen een advies op basis van mijn ervaring.


Richtlijnen:
- Reiki ondersteunt de werking van geneesmiddelen. Het gebeurt vaak dat iemand die regelmatig Reiki ontvangt of met Reiki werkt minder medicijnen kan gaan gebruiken. Doe dit uiteraard altijd in overleg met een arts.

- Reiki kan niet verricht worden bij iemand die geopereerd wordt. Door Reiki kan de narcose minder goed werken en iemand vervroegd ontwaken. Na de operatie kan Reiki wel ingezet worden.

- Baby's herkennen vaak de energie van Reiki en reageren er heel goed op. Het kan verlichting brengen bij buikkrampjes en geeft huilende baby's meer rust.

- Mensen met een pacemaker of ISD-kastje kunnen geen Reiki ontvangen. De Reiki energie kan de pacemaker of ISD-kastje ontregelen. Neem geen risico hiermee.

- Na een Reiki behandeling kan je moeheid ervaren of een lokale steek of pijn ervaren. Dit gebeurt vaak op een plaats waar energie niet goed door kan stromen. Dit is kortdurend en verdwijnt zodra de blokkade verholpen is.

- Oude kwaaltjes kunnen tijdelijk de kop op steken. Medicijnen worden soms ook gebruikt als symptoombestrijding en met Reiki behandel je de kern van het probleem. Geef het lichaam de kans om dit op te lossen. 

- Urine en transpiratie kunnen sterker ruiken door het vrij komen van afvalstoffen. Drink veel water om de afvalstoffen af te voeren.

- Het lichaam kan sterker reageren op alcohol na een behandeling met alcohol.