Home » Behandelingen » Reiki behandeling

Reiki behandeling 

Wat is Reiki?

Reiki is een energetische therapie en valt onder de alternatieve geneeswijzen. De term Reiki bestaat uit twee Japanse tekens. Kanji (Rei) wat geest of ziel betekent en ki wat energie of levenskracht betekent. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.

Hoe werkt een Reiki behandeling?

Je komt naar mij voor een Reiki behandeling. Met je kleren aan neem je plaats in de behandelstoel. Je mag mij vertellen wat jouw klachten zijn, maar dat hoeft niet. Reiki gaat naar die plek waar jij het nodig hebt.
Tijdens de Reiki behandeling geef ik energie door via mijn handen. De kracht vanuit mijn handen, geeft rust en werkt heilzaam.

Ik genees jou niet, dat doe jij zelf! Hoe? Door te zitten of liggen en je ogen te sluiten. Via mijn handen krijgen jouw lichaam en geest energie uit het universum. Jij krijgt die energie die jij nodig hebt om weer in balans te komen.

Wat zijn de voordelen van een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Reiki helpt met o.a:

  • Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;
  • Het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam;
  • Het activeren van jouw immuunsysteem.
  • Ontspannen;
  • Opheffen van blokkades;
  • Meer levensvreugde.
  • Minder stress;
  • Het loslaten van negatieve denkpatronen;
  • Jouw talenten beter ontwikkelen.

Hoeveel Reiki behandelingen heb ik nodig?

Samen met jou bepaal ik een pad om tot een goed resultaat te komen. In de beginperiode zullen de behandelingen dichter na elkaar gedaan worden. 
Ook geef ik je tips om zelf thuis aan de slag te gaan.

Jij bepaalt hoeveel energie je nodig hebt om dat te genezen waar jij vanaf wilt en jij bepaalt ook het tempo waarop dit gebeurd. Ik geef je alleen een advies op basis van mijn ervaring.


Richtlijnen:
- Reiki ondersteunt de werking van geneesmiddelen. Het gebeurt vaak dat iemand die regelmatig Reiki ontvangt of met Reiki werkt minder medicijnen kan gaan gebruiken. Doe dit uiteraard altijd in overleg met een arts.

- Reiki kan niet verricht worden bij iemand die geopereerd wordt. Door Reiki kan de narcose minder goed werken en iemand vervroegd ontwaken. Na de operatie kan Reiki wel ingezet worden.

- Baby's herkennen vaak de energie van Reiki en reageren er heel goed op. Het kan verlichting brengen bij buikkrampjes en geeft huilende baby's meer rust.

- Mensen met een pacemaker of ISD-kastje kunnen geen Reiki ontvangen. De Reiki energie kan de pacemaker of ISD-kastje ontregelen. Neem geen risico hiermee.

- Na een Reiki behandeling kan je moeheid ervaren of een lokale steek of pijn ervaren. Dit gebeurt vaak op een plaats waar energie niet goed door kan stromen. Dit is kortdurend en verdwijnt zodra de blokkade verholpen is.

- Oude kwaaltjes kunnen tijdelijk de kop op steken. Medicijnen worden soms ook gebruikt als symptoombestrijding en met Reiki behandel je de kern van het probleem. Geef het lichaam de kans om dit op te lossen. 

- Urine en transpiratie kunnen sterker ruiken door het vrij komen van afvalstoffen. Drink veel water om de afvalstoffen af te voeren.

- Het lichaam kan sterker reageren op alcohol na een behandeling met alcohol.