** Milia - wat is het en wat kan ik er tegen doen?**

 

Milia zijn kleine witte korreltjes of bolletjes in de huid, van ongeveer 1 tot 2 millimeter groot. Ze komen vaak voor in het gelaat rond de ogen. Milia wordt gezien bij mensen met een vochtarme huid. Een milia bestaat uit ophoping van keratine (dode huidcellen). Keratine maakt de huid waterafstotend en lastig doordringbaar.

 

*Wat is de oorzaak van milia?
Een milia ontstaat wanneer de afvoergang van de talgklieren of zweetklieren verstopt is. Milia kan ook ontstaan na een trauma aan de huid zoals bijvoorbeeld een schaafwond of verbranding van de huid. Het kan tevens voorkomen op een huid met littekens.

 

*Wat is de behandeling van milia?
De behandeling van milia is het verwijderen van het bultje. Milia verwijderen is niet eenvoudige en kan je beter aan een schoonheidsspecialiste of huidspecialiste over laten om littekenvorming te voorkomen. Door middel van bv dieptereiniging en peeling zal de huid goed voorbereid worden zodat de milia verwijderd kunnen worden.
De huid is dan klaar om aangeprikt en uitgeknepen te worden. D.m.v. een dunne naald wordt er een kleine opening gemaakt op de huid en de schoonheidsspecialiste / huidspecialiste knijpt zorgvuldig de milia uit.


Voor thuisgebruik zijn er producten om ervoor te zorgen dat milia niet meer terugkeren.

Maak een afspraak voor een kennismaking met onze huidspecialistes en laat u informeren over de behandelingen en producten.