Wimperserum review: Wat is het beste wimperserum?

Hoe werken wimperserums? Wat zit erin? Zijn alle serums veilig? Welk wimperserum is het best? Hier vind je de antwoorden!

 

Er zijn diverse merken en soorten serums op de markt om je wimpers te verzorgen of tevens te laten groeien. Het effect is afhankelijk van de werkzame bestanddelen. Er bestaan 5 soorten wimperserums:

1 - Wimperserums met Isopropyl Cloprostenate
2 - Wimperserums met Peptides
3 - Wimperserums met Black Sea Rod Oil
4 - Wimperserums met Bimatoprost
5 - Wimperserums met Oliën


In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen deze 5 typen wimperserums. We vertellen welke serums veilig zijn en welke je beter niet kunt gebruiken!1 - Wimperserums met Isopropyl Cloprostenate, zoals Aphro Celina en Ecuri 

In de producten Aphro Celina Eyelash Serum , Ecuri Super Lash en Lilash wordt met veel succes de werkzame stof Isopropyl Cloprostenate gebruikt. Klinische studies hebben bewezen dat deze stof de haarwortels van wimpers (her)activeert en de groeifase van de wimpers verlengt. Het maakt de haartjes langer, voller, glanzend en sterk. Isopropyl Cloprostenate is bovendien een werkstof die door de EU is goedgekeurd voor cosmetica.

 

Het aanbrengen van dit type wimperserum is heel gemakkelijk. Dagelijks, bij voorkeur vóór het slapengaan, dun aanbrengen met het bijgeleverde borsteltje. Klaar! Het maximale resultaat haal je al binnen 6 weken.

 
 

2 - Wimperserums met peptides, zoals Revitalash en Rapidlash

De fabrikanten van deze producten maken gebruik van zogenaamde peptides in hun wimperserums. Klanten van deze producten geven in hun product-reviews aan dat hun wimpers er iets langer, mooier en gezonder uitzien. Het wimperverlengende effect van peptides is significant minder dan die van Isopropyl Cloprostenate (zie 1.). Wimperserums met peptides voldoen volledig aan de EU-wetgeving.

 

Fabrikanten zoals Revitalash en Rapidlash hebben recentelijk hun toevlucht moeten nemen tot peptides vanwege de Amerikaanse regelgeving. Wij beschouwen producten die peptides bevatten eerder als een tussenvorm van conditioners en groeiserums.3 - Wimperserums met Black Sea Rod Oil, zoals Beautylash en Aphro Celina Corallíon

Dit type wimperserum bevat Black Sea Rod Oil, een werkzame stof die uit de natuur (koraal) komt. Dit is een prostaglandine van natuurlijke oorsprong. Deze serums zijn uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het revitaliseert en stimuleert de groei van wimpers op een natuurlijke manier. De haarwortels worden geactiveerd, de celdeling en de groei gestimuleerd.  Wimperserums met Black Sea Rod Oil voldoen aan de EU-wetgeving.

 

Het gebruik is identiek aan de andere serums. Breng het wimperserum één keer per dag aan als eyeliner en je zult zien dat in 4 tot 6 weken je wimpers écht langer, voller en sterker zijn geworden!

 

 

4 - Wimperserums met bimatoprost, zoals Kruidvat Superlash & FEG Eyelash Enhancer

De farmaceutische fabrikant Allergan merkte tijdens de ontwikkeling van een medicijn tegen staar dat de werkzame stof Bimatoprost als bijwerking wimpers langer, donkerder en voller maakte. Bimatoprost is net zoals Isopropyl Cloprostenate (zie 1.) en Peptides (zie 2.) een prostaglandine. Bimatoprost is echter een medicinale stof. En Isopropyl Cloprostenate en Peptides zijn cosmetische stoffen. Bimatoprost is volgens EU-wetgeving NIET toegestaan als ingrediënt in cosmetische producten. Het is een medicinale stof tegen oogaandoeningen. Het kan bijwerkingen hebben als verhoogde bruine pigmentatie van de iris, verkleuring van de huid rond de ogen en vertroebeld zicht.

De Kruidvat Superlash en FEG Eyelash Enhancer Wimperserums bevatten Bimatoprost en voldoen dus NIET aan de EU-wetgeving.

Opmerking: A.S. Watson (Kruidvat) weerspreekt dat Bimatoprost niet is toegestaan als cosmetisch ingrediënt. Wij hebben dit onderwerp onder de aandacht van de Voedsel- en Warenautoriteit gebracht voor verduidelijking. Via onze nieuwsbrief houden wij jullie op de hoogte over dit onderwerp. Onderaan deze pagina kun je inschrijven voor de nieuwsbrief als je nog niet bent geabonneerd.5 - Wimperserums met oliën, zoals Marie-José & Co en RefectoCil

Een groot aantal serums maakt geen gebruik van actieve werkstoffen. Deze wimperconditioners bevatten verschillende oliën en andere verzorgende bestanddelen. Een bekend product is Castor Oil (wonderolie). Dit soort serums kunnen wimpers (en wenkbrauwen) er mooier en glanzender uit laten zien, maar ze verlengen ze niet. Daarmee zijn deze wimperconditioners overigens vaak een goed alternatief voor de veel duurdere wimperserums met peptides.

 

Marie-José & Co Lash & Brow Rejuvenator is een voorbeeld van een verzorgend serum. De verzorgende bestanddelen zijn rijk aan voedingstoffen en verbeteren de gezondheid van je wimpers en wenkbrauwen. Deze conditioner is samengesteld uit 100% natuurlijke oliën & kruiden. 


 

Welke wimperserums zijn veilig?

Er bestaan veel misverstanden over de vraag of wimperserums wel veilig zijn. De hierboven genoemde serums met prostaglandines (1), peptides (2), black sea rod oil (3) en oliën (5) zijn zonder meer veilig te gebruiken. De werkzame stoffen in deze serums voldoen volledig aan de EU-wetgeving. Dit betreft 99% van het wimperserum aanbod in de Benelux. Wimperserums met Bimatoprost voldoen niet aan de EU-wetgeving, en wij raden dan ook af om serums met Bimatoprost te gebruiken. Wanneer mag je een wimperserum niet gebruiken?

Alhoewel de risico's minimaal zij adviseren wij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kinderen en mensen die een chemokuur ondergaan geen wimperserums te gebruiken. Better be safe than sorry!

 

Welke bijwerkingen hebben wimperserums?

Bij gevoelige ogen kan er irritatie optreden. Dit komt door de glycerine in het serum. Deze hulpstof wordt gebruikt om het serum smeerbaar te maken. Het kan als vervelend ervaren worden, maar het is absoluut niet schadelijk. Vanzelfsprekend raden we ook af om in geval van oogontsteking een wimperserum te gebruiken.