SkinRebelPro MicroNeedling / 60-75 minuten

 

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen kleine micro beschadigingen in de huid gemaakt worden. Deze beschadigingen worden door onze huid gedicht met collageen.

Collageen

Collageen is een eiwit wat van nature in onze huid voorkomt, het zorgt ervoor dat onze huid mooi stevig en glad is. Maar als we ouder worden, wordt de aanmaak van collageen in ons lichaam steeds minder. Onze huid wordt slapper en we krijgen rimpeltjes. Met een microneedling behandeling gaan we de huid aanzetten tot het aanmaken van collageen, hierdoor wordt de huid weer steviger en worden rimpeltjes opgevuld.

Dit collageen blijft voor ongeveer 2 jaar in onze huid aanwezig en zal na deze 2 jaar door het natuurlijk proces weer worden afgebroken. Daarom is het belangrijk om deze behandeling na een kuur zeker 3 a 4 x per jaar te herhalen om de aanmaak van collageen op peil te houden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met speciale serums (mesogels) die diep in de huid komen. Dit zijn serums die retinol, vitamine C en E, niacinamde en pro-vitamine B5 (panthenol) bevatten. Deze vitamines zullen de huid ondersteunen in het proces van de aanmaak van collageen.

 

We behandelen zowel gezicht, hals, oogcontouren en lippen (nanoneedling) in de behandeling zonder meerprijs.

 

We gebruiken mesogels voor verschillende indicaties:

- Collageenaanmaak

- Rosacea

- Versteviging van de huid

- Hyperpigmentatie

- Puistjes

- Verhoorning van de huid

- Littekenvermindering

- Couperose

 

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid de kleine beschadigingen aan de huid gaan dichten met collageen, de huid is weer “dicht” na 24 uur. De eerste 24 uur moet de huid dus ook met rust gelaten worden. In de weken na de behandeling zal de huid hard aan het werk gaan om nieuw collageen aan te maken op de plekken waar dit nodig is. Dit proces duurt ongeveer 28 dagen, daarom kan behandeling 2 pas na 28 dagen

Wanneer kies je voor microneedling?

Microneedling is een prachtige behandeling en wordt gebruikt bij:

  • huid veroudering / rimpeltjes
  • littekens
  • grove poriën
  • pigmentatie
  • couperose

Bij verheven littekens is de behandeling wel iets anders, dan kan er elke 2 weken behandeld worden op het litteken.

 

 

Contra-indicaties en belangrijke punten
- Actieve rosacea of actieve acne
- Open wondjes of zweren
- Zonnebrand of koorts
- Bij infecties (ook koortslip)
- Eczeem of psoriasis op het te behandelen gebied
- Actinische Keratose (ruwe plekjes op de huid)
- Huidkanker of een verleden van huidkanker in de te behandelen zone
- Diabetes
- Bloedstollingsproblemen
- Gevoelig voor keloïd littekens
- Gebruik van Roaccutane, retinoïden, hydrocortisonen of antibiotica
- Botox of fillers moeten minimaal 14 dagen “rusten”

- Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.
- Heren dienen zich minimaal 8 uur vóór de behandeling te scheren i.v.m. huidirritatie.

De eerste 24 uur na de behandeling:
- geen make-up aanbrengen
- sporten mag na 24 uur, sauna na 48 uur
- niet zwemmen gedurende 48 uur
- niet zonnebaden of onder zonnebank gedurende minimaal 14-21 dagen na de behandeling.
- dagelijks de huid beschermen met factor 50 of meer
- geen behandelingen of producten gebruiken die een exfoliërende werking hebben op de huid. (scrub, peeling, microdermabrasie, fruitzuren, hydrocortisonen, retinoïden enz.) voor minimaal 14 dagen
 
LET OP: Niet alle werkstoffen zijn geschikt om i.c.m.  MicroNeedling te gebruiken. Tijdens en na afloop van de behandeling mogen er enkel producten worden gebruikt die door het lichaam worden herkend en niet toxisch zijn. Synthetische stoffen kunnen een allergische reactie veroorzaken. Daardoor gebruiken we in geen producten met:
- synthetische toevoegingen
- kleurstoffen
- parfum (allergenen)

 

Geadviseerde producten

Het gebruik van de juiste producten voor thuis zal de behandeling ondersteunen, de resultaten zullen nog beter zijn als u thuis met de juiste producten de aanmaak van collageen kunt blijven ondersteunen. Producten gaan in overleg met de schoonheidsspecialist om deze producten zo goed mogelijk op de huid aan te passen

Kuur of enkele behandeling

Natuurlijk is het mogelijk om een eenmalige behandeling microneedling te ondergaan. Dit wordt vaak preventief gedaan. Maar is de huid al verslapt dan zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Vaak volstaan 6 behandelingen, die plaatsvinden om de 28 dagen, een kuur van 6 behandelingen bedraagt dan ook een half jaar. Hierna kunt u de huid helpen ondersteunen door elk kwartaal tot halfjaar een behandeling te ondergaan.