SkinRebelPro DermaPlaning / 75 minuten

 

 

Wat is Dermaplaning?
Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Het mesje wordt niet gebruikt om te snijden, maar om over de gelaatshuid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is een pijnloze behandeling.

 

Dermaplaning is afkomstig uit Amerika en werd veertig jaar geleden voor het eerst uitgevoerd door dermatologen en plastische chirurgen als vóór behandeling om chemische peeling’s dieper in de huid te kunnen laten doordringen.

 

Direct resultaat dat vier weken aanhoudt
Het mooie aan een dermaplaning behandeling is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een
gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en
fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en
gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer
terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een
maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.


Wanneer is Dermaplaning geschikt:
Verwijdert dode huidcellen en donsharen
Exfolieert de huid
Verheldert de huid en oppervlakkige pigmentvlekken
Werkstoffen dringen tot 60% dieper in de huid
Maakt de huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden
Verfijnt fijne lijntjes, kraaienpootjes en oppervlakkige rimpels
• Geschikt als voorbehandeling voor peelings
Make-up kan beter worden aangebracht, blijft beter zitten en ziet er mooier en egaler uit
Geeft de huid een GLOW

 

Contra-indicaties:
Open wondjes
Verbrande huid
Infecties
Actieve herpes (koortslip)
Tijdens gebruik van Hydro-cortisonen
Actieve acne (op het gezicht)
Eczeem
Tijdens een antibiotica kuur
Huidkanker

 

Na de behandeling:
Binnen 48 uur geen gebruik maken van de sauna
Binnen 24 uur niet intensief sporten
Binnen 24 uur geen foundation, poeder enz (Gebruik na 24 uur schone kwasten/spons)
Huid goed beschermen met een zonnefactor minimaal factor 25

 

 

 

Misvattingen over DermaPlaning

Haartjes groeien niet donkerder terug
Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat de haartjes donkerder terug groeien. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet. Soms lijkt het alsof het haar donkerder terugkomt, maar dat komt doordat de huid lichter wordt door de behandeling. De laag dode huidcellen, donshaartjes, vuil en eventuele opvallende pigmentvlekjes gaven je huid vooraf aan de behandeling een grauwere aanblik.


Haartjes groeien niet dikker terug
Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen. De haartjes groeien dus niet dikker terug door dermaplaning.


Dermaplaning is niet pijnlijk!
De behandeling gebeurt met een mesje. Het is niet vreemd dat dit de associatie met ‘pijn’ oproept. Dermaplaning is zo goed als pijnloos. Het is bijvoorbeeld veel minder pijnlijk dan harsen, threading of laser. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of dehuid te beschadigen. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’.


Dermaplaning en acne
Het is een misvatting dat dermaplaning acne kan veroorzaken. Dermaplaning mag alleen niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de acneproblemen verergeren. In andere gevallen, zal het de kans op acne juist verkleinen, bijvoorbeeld als je snel last hebt van een verdikte hoornlaag (hyperkeratose). Dit zorgt namelijk niet alleen voor een grauwe uitstraling, maar kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een aangewezen behandeling om de hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens is de huid ook beter toegankelijk voor huidverzorgingscrèmes of eventuele acnecrèmes.

 

Geen risico op hyperpigmentatie
Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, geven een verhoogd risico op hyperpigmentatie (donkerdere pigmentvlekjes op de huid). Door de ontharingsbehandeling is de huid iets geïrriteerd of beschadigd, waardoor er irritatiepigment ontstaat. Dit heet ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie. Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is na dermaplaning daarom extra belangrijk om een zonnebrandcrème met minimaal SPF 25 te gebruiken, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden!