Acné behandeling

Wat is acné precies?

Acné betekent (jeugd)puistjes. De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders. De huid bevat kliertjes die talg (een vettige beschermende stof) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes. Bij een onjuiste behandeling kunnen er littekens ontstaan.

Puistjes kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren in de huid en het lichaam. Wanneer de bacterie 'propionibacterium acnes' (ook bekend als cutibacterium) zich snel vermenigvuldigt, kunnen er ontstekingen ontstaan. Deze bacterie "voedt" zich met talg, waardoor de ontsteking erger wordt en talg zich ophoopt in de porie.

Er zijn veel verschillende behandelingen om acné onder controle te krijgen.
Om een goed beeld te krijgen van de aandoening en de werkwijze beginnen we met een uitgebreide anamnese en stellen we samen met jou een plan van aanpak op.

 

Acné adviesgesprek inclusief 1e behandeling 90 minuten

Kom je voor de eerste keer dan adviseren wij deze behandeling in te plannen. Allereerst starten we met een uitgebreide anamnese en maken we een stappenplan. Na deze behandeling geven wij u een advies omtrent de frequentie van herhaalbehandeling(en).

Behandeling van acne valt en staat met de juiste huidverzorging.  Wij adviseren u producten voor thuisgebruik om het resultaat van onze behandelingen te vergroten. 

 

Acne rugbehandeling 55 minuten

Zuiverende rugbehandeling bestaande uit:  Anamnese, reiniging, peeling, onzuiverheden verwijderen, rugpakking, naverzorging, 

 


Vergoeding zorgverzekering:


Acné behandelingen worden in meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekering (zonder eigen risico). Contacteer uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding. U betaalt aan ons en dient zelf de factuur in te sturen aan uw zorgverzekering.

Acnetherapie is niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wel zijn er diverse aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor acnetherapie. Soms is er een voorschrift of verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de acnebehandeling kan ondergaan. 

 

 

NB: Het is niet altijd mogelijk om in een enkele behandeling alle mee-eters, verstopte poriën, gerstekorrels ed te verwijderen. Ze zijn namelijk ook niet in een dag ontstaan. Wanneer ik ga proberen om 100% te verwijderen is dat een te “grote” aanslag op de huid. Een zo egaal/schone huid is een kwestie van samenwerken. Thuis de juiste producten/verzorging/reiniging en in de salon het “groot” onderhoud.