Recepten - Lunch 

Roerei van champignons, huttenkase en paprika

 

Bereidingstijd:
15-20 minuten


Porties: 1 persoon

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • +/- 50 gram champignons
  • 1/2 paprika, in blokjes
  • 2 el hüttenkäse of 1 eetlepel geraspte kaas (30+)
  • 1 pluk (rettich) kiemen*
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Ijsbergsla – optioneel


Bereiding:

  1. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en wok de ui en groenten kort. Gebruik een goede koekenpan, dan bakt je omelet niet aan en dat scheelt in het gebruik van olie.
  2. Kluts de eieren los in een kommetje en voeg melk en peper en zout toe.
  3. Schenk het eiermengsel bij de groente. Laat met een deksel op de pan de omelet op laag vuur stollen. Blijf rustig met een spatel door de pan schuiven, zodat je een roerei krijgt.
  4. Maak als je wilt een bedje van ijsbergsla en schep hierop het roerei, de hüttenkäse of kaas en tot slot een flinke pluk kiemen.

 


Spinazie omelet

 

Bereidingstijd:

10-15 minuten

 

Porties

1 persoon

 

Ingrediënten:
- 2 eieren
- handje Spinazie
- kwart ui
- 4 champignons

 

Bereiding:
1. Roerbak de spinazie, uien en champignons
2. Voeg geklopte eieren toe en bak een lekkere omelet

*  Voeg eventueel paprika en/of kipblokjes toe voor de variatie.

 


Omeletwrap met kip

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 personen

 

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 3 bosuitjes
  • Handje kastanjechampignons
  • Handje champignons
  • Handje rucola
  • 4-6 eieren (2-3 eieren per omelet)
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • Groente naar keuze: tomaat, komkommer, taugé, spinazie, kool, mais, avocado, ui, paprika...
  • Zeezout en peper

 

Bereiding:

1. Snijd de bosuitjes, kastanjechampignongs en champignons en de gekozen groentes.

2. Klop de eieren los in een kommetje, voeg daarbij de bosuitjes en voeg naar smaak peper, zeezout toe.

3. Bak het aantal benodigde omeletten in een koekenpan.

4. Snijd de kipfilet in stukjes

5. Bak de kipfilet, als deze bijna klaar is, voeg dan de kastanjechampignons en champignons toe.

6. Rooster de pijnboompitjes in een klein pannetje of in de oven.

7. Leg de omelet op een bord en leg hierop de rucola en gekozen groenten (tomaat, komkommer, ui, maïs).

8. Voeg bovenop de kipfiletstukjes en gebakken champignons toe.

8. Rol de wrap op.

 

 


Maaltijdsalade Delicieux

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 personen

 

Ingrediënten:

  • 400 gram gemengde sla
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 150 gram uitgebakken spekjes
  • Handjevol geroosterde pijnboompitten
  • 1 rode paprika
  • Stuk blauwschimmelkaas (Bleu d/Auvergne, Roquefort, Stilton, Gorgonzola, Danish Bleu.
  • 250 gram zeewolffilet / victoriabaarsfilet of kabeljauwfilet
  • Verse kruiden
  • 1 pistolet

 

Bereiding:

1. Snij de champignons, ui en rode paprika.

2. Kook de spekjes in water.

3. Schep de spekjes uit het water.

4. Bak daarna de spekjes en champignons in een koekenpan.

5. Rooster de pijnboompitten in een pannetje of de oven.

6. Verdeel ondertussen de gemengde sla, stukjes rode paprika, ui en kleine stukjes blauwschimmelkaas over 2 borden.

7. Bak de vis in een koekenpan en maak op smaak met zeezout, peper of verse kruiden.

8. Schep de gebakken spekjes, champignons en pijnboompitten bovenop de salade.

9. Leg daarop de vis.

10. Snij de pistolet.

 


Gevulde paprikasoep

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 tot 3 personen

 

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 oranje paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 prei
  • 1 ui
  • 50 gram bleekselderij
  • Handjevol taugé
  • 1 groentebouillontablet
  • olijfolie (extravierge)
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen peper en zeezout

 

Bereiding:

1. Snijd de paprika, tomaat, prei, ui en bleekselderij in kleine stukjes.

2. Fruit de ui in de pan met een scheutje olijfolie extravierge. Voeg de geperste knoflook toe.

3. Voeg ca 1 liter water en de groentebouillontablet toe.

4. Voeg de paprika, tomaat en bleekselderij toe.

5. Laat het geheel gaar koken.

6. Maak alles fijn met een staafmixer of in de blender.

7. Voeg de fijngesneden prei en taugé toe en laat het beetgaar worden.

 

Serveer dit eventueel met geroosterd volkorenbrood.

Of voeg voor variatie ook eens gerookte kipreepjes/kipblokjes toe.

 

 


Maaltijdsalade Tuna

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 personen

 

Ingrediënten:

  • 50 gram spinazie
  • 100 gram gemengde salade
  • 2 tomaten
  • 3 augurken
  • 50 gram komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • Handje tuinkers of alfalfa
  • 2 blikjes tonijn (water– of oliebasis)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 bruine geroosterde boterhammen

 

Bereiding:

1. Snijd de spinazie kleiner.

2. Snijd de tomaten, augurken, komkommer, paprika en ui in kleine stukjes.

3. Doe alles in een kom en mix het door elkaar.

4. Verdeel de salade over 2 borden.

5. Kook 2 eieren, snijd deze in stukken of schijfjes en leg op de salade.

6. Voeg de tonijn toe aan de salade.

7. Eventueel kun je geroosterd brood erbij serveren.

 

 Variatietip: voeg ook eens gekookte (afgekoelde) sperziebonen toe.