Home » Recepten » Tussendoortjes - hapjes

Recepten - Tussendoortjes

Toast met zalm en avocadospread

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Aantal porties: 3 personen

 

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 60 gr roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 gr bieslook
  • peper en zout
  • 3 plakjes zalm
  • 3 radijsjes
  • 3 lange plakken komkommer
  • 3 sneetjes getoast brood
  • tuinkers

 

Bereiding
1. Meng in een kommetje roomkaas en citroensap met avocado en prak dit tot een spread. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.

2. Snijd dunne plakjes van de radijsjes en halveer de lange plakken komkommer. Rol nu rolletjes van de komkommer.

3. Neem een snee getoast brood, verdeel een derde van de avocadospread er over, een plakje zalm, een paar plakjes radijs en twee rolletjes komkommer. Maak af met een beetje tuinkers. Maak zo ook de andere twee toasts.

Wraprolletjes met kip en pesto

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Aantal personen:  4 wraps / ca 26 slices
 

Benodigdheden:

  • 4 wraps
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 theelepels pesto
  • 1 theelepel parmezaanse kaas
  • 8 plakjes kipfilet
  • 50 gram rucola

 

Bereidingswijze:
1. Meng in een bakje de crème fraiche met de pesto en de parmezaanse kaas.

2. Verdeel dit mengsel over ongeveer 4 wraps en leg hier vervolgens 2 plakjes kipfilet overheen en een klein handje rucola.

3. Rol de wraps op en wikkel ze in aluminiumfolie of vershoudfolie.

4. Leg de wraps in de koelkast totdat je ze gaat serveren. Snijd elke wrap in ongeveer 6 rolletjes en serveren maar!


Banaan - Kokoscake

Bereidingstijd: 75 minuten

 

Porties: 8-10

 

Ingredienten:

  • 125 gram amandelmeel
  • 75 gram kokosmeel
  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 80 gram geraspte kokos
  • 60 gram kokosolie
  • 1 theelepel kaneel (of meer als je van kaneel houdt)
  • 1,5 theelepel bakpoeder

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Meng het amandelmeel  kokosmeel, de geraspte kokos, kaneel en bakpoeder in een kom goed door elkaar.
  3. Schil de bananen en prak ze met een vork in een kom fijn of stop de bananen in een keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat.
  4. Voeg de eieren toe aan de bananen en meng deze in de keukenmachine.
  5. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en zodra deze gesmolten is voeg je deze ook bij het banaan-ei mengsel, laat de keukenmachine goed draaien (of meng met een handmixer).
  6. Voeg het mengsel van meel, kokos en kaneel (zie punt 2) toe en zorg dat je alles goed mengt met de keukenmachine of handmixer, Het deeg dient nat genoeg te zijn, voeg anders nog een scheutje water of melk toe.
  7. Vet een cakeblik in en stort hier het beslag in.
  8. Bak de cake ongeveer 50 tot 55 minuten op 170 graden, laat even afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt.

 

Variatietip: Het is ook lekker om een flinke eetlepel cacaopoeder, extra pure chocolade stukjes of krentjes door het beslag te doen!


Gevulde paprikasoep

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 tot 3 personen

 

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 oranje paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 prei
  • 1 ui
  • 50 gram bleekselderij
  • Handjevol taugé
  • 1 groentebouillontablet
  • olijfolie (extravierge)
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen peper en zeezout

 

Bereiding:

1. Snijd de paprika, tomaat, prei, ui en bleekselderij in kleine stukjes.

2. Fruit de ui in de pan met een scheutje olijfolie extravierge. Voeg de geperste knoflook toe.

3. Voeg ca 1 liter water en de groentebouillontablet toe.

4. Voeg de paprika, tomaat en bleekselderij toe.

5. Laat het geheel gaar koken.

6. Maak alles fijn met een staafmixer of in de blender.

7. Voeg de fijngesneden prei en taugé toe en laat het beetgaar worden.

 

Serveer dit eventueel met geroosterd volkorenbrood.

Of voeg voor variatie ook eens gerookte kipreepjes/kipblokjes toe.

 


Carrot cake balls

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2-4 personen

 

Ingrediënten:

  • 100 gram worteltjes
  • 50 gram havermout
  • 50 gram hazelnoten
  • 75 gram dadels
  • 1 eetlepel koek/speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Ahornsiroop
  • Zout
  • geraspte kokos
  •  keukenmachine

 

Bereiding:

1. Week de dadels ca 20 minuten in lauwwarm water.

2. Maak de hazelnoten, havermout en worteltjes fijn in de keukenmachine.

3. Voeg de geweekte dadels, koekkruiden, vanille-extract, scheutje ahornsiroop en een snufje zout toe en meng in de keukenmachine totdat er een plakkerig deeg ontstaat.

4. Maak een grote bal van het deeg en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten.

5. Druk kleine balletjes en rol ze door de kokosrasp.

6. De balletjes zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt ze eventueel ook invriezen.