Recepten - Ontbijt

Pannenkoekjes van banaan
Griekse yoghurt met pistachenoten, walnoten en honing
Bereidingstijd: 10 min.
Porties: 2 personen
Benodigdheden:
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing
- halve theelepel kaneel
- handjevol pistachenoten en walnoten
Bereidingswijze:
1. Meng de Griekse yoghurt met de kaneel en de honing.
2. Haal daarna ongeveer een handjevol pistachenoten uit de schil en snijd ze daarna met een mes wat fijner.
3. Snijd ook de walnoten in kleinere stukjes en breek ze met je handen in kleinere stukjes. Schep daarna ongeveer 3 theelepels yoghurt per bakje/glas. Daar overheen wat walnoten,
4. Daarna weer een laagje yoghurt, ongeveer 2 theelepels per glas. Dan een laagje pistachenoten
5. En dan opnieuw het laatste laagje yoghurt. Bovenop nog wat walnoten en pistachenoten en dan nog wat honing er overheen.

Toast met zalm en avocadospread
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 3 personen
Ingrediënten
- 1/2 avocado
- 60 gr roomkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 6 gr bieslook
- peper en zout
- 3 plakjes zalm
- 3 radijsjes
- 3 lange plakken komkommer
- 3 sneetjes getoast brood
- tuinkers
Bereiding
1. Meng in een kommetje roomkaas en citroensap met avocado en prak dit tot een spread. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
2. Snijd dunne plakjes van de radijsjes en halveer de lange plakken komkommer. Rol nu rolletjes van de komkommer.