Kip ketjap salade

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Aantal porties: 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 zakje gemengde sla
  • 150 gr geschrapte worteltjes
  • 150 gr sperziebonen
  • 50 gram tauge
  • ½ komkommer
  • 2 bosuitjes
  • Handje cashewnoten ongezouten/ongebrand
  • 200 gr kip of vegetarische stukjes
  • Olie of margarine 
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf chilivlokken

 

Bereiding
1. Meng voor de marinade de honing, gembersiroop, ketjap manis, sesamolie, citroensap en chilivlokken door elkaar.

2. Voeg een paar eetlepels marinade toe aan in blokjes of reepjes gesneden kip of vega stukjes en laat een kwartiertje (of langer) marineren.

3. Kook de sperziebonen gaar.

4. Snijd de komkommer in plakjes en de wortels in reepjes.

5. Bak de kip of vega stukjes in een pan met een beetje olie of margarine.

6. Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui.
7. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat overgebleven marinade.
 
 
Tip: voeg zilvervliesrijst toe ipv gemengde salade om te variëren.
 

Maaltijdsalade Delicieux

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 personen

 

Ingrediënten:

  • 400 gram gemengde sla
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 150 gram uitgebakken spekjes
  • Handjevol geroosterde pijnboompitten
  • 1 rode paprika
  • Stuk blauwschimmelkaas (Bleu d/Auvergne, Roquefort, Stilton, Gorgonzola, Danish Bleu.
  • 250 gram zeewolffilet / victoriabaarsfilet of kabeljauwfilet
  • Verse kruiden
  • 1 pistolet

 

Bereiding:

1. Snij de champignons, ui en rode paprika.

2. Kook de spekjes in water.

3. Schep de spekjes uit het water.

4. Bak daarna de spekjes en champignons in een koekenpan.

5. Rooster de pijnboompitten in een pannetje of de oven.

6. Verdeel ondertussen de gemengde sla, stukjes rode paprika, ui en kleine stukjes blauwschimmelkaas over 2 borden.

7. Bak de vis in een koekenpan en maak op smaak met zeezout, peper of verse kruiden.

8. Schep de gebakken spekjes, champignons en pijnboompitten bovenop de salade.

9. Leg daarop de vis.

10. Snij de pistolet.

 


Salade met kip en mango

 

Bereidingstijd:

10-20 min

 

Porties:

1 persoon

 

Ingredienten:

  • 200 gram bloemkoolrijst

  • 200 gram boontjes

  • 1 bosui

  • halve mango

  • 100 gram gerookte kip in reepjes of blokjes gesneden

 

  1. Snij de snijbonen en kook ze gaar.
  2. Bak de bloemkool kort,
  3. Meng de snijbonen, bloemkoolrijst, gerookte kip, mango en bosui.

Salade met snijbonen

 

Bereidingstijd:

15-25 min

 

Porties:

1 persoon

 

Ingredienten:

  • 150-200 gram snijbonen
  • 50 gram bloemkool
  • 50-100 gram hamblokjes/ of kipblokjes.
  • lente ui
  • frietsaus (5% vet van Remia, houd de calorieën laag)
  • peper en zout

 

  1. Snij de snijbonen en kook ze gaar, laat ze vervolgens afkoelen.
  2. Kook de bloemkool kort, zodat hij nog stevig blijft, bloemkool kun je rauw eten dus enkele minuten is voldoende. Laat ook de bloemkool afkoelen.
  3. Meng de koude gekookte groente met de hamblokjes/kipblokjes, fijn gesneden lente ui. Roer als laatste een beetje frietsaus erdoor voor de smerigheid en gebruik evt. peper en zout.

TIP: Voor wat extra eiwitten kun je hier nog vlees/ vega bij eten ( zoals duitse biefstuk, als op deze foto)

 

 


Maaltijdsalade Tuna

 

Bereidingstijd:   

15-30 minuten

 

Porties 

2 personen

 

Ingrediënten:

  • 50 gram spinazie
  • 100 gram gemengde salade
  • 2 tomaten
  • 3 augurken
  • 50 gram komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • Handje tuinkers of alfalfa
  • 2 blikjes tonijn (water– of oliebasis)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 bruine geroosterde boterhammen

 

Bereiding:

1. Snijd de spinazie kleiner.

2. Snijd de tomaten, augurken, komkommer, paprika en ui in kleine stukjes.

3. Doe alles in een kom en mix het door elkaar.

4. Verdeel de salade over 2 borden.

5. Kook 2 eieren, snijd deze in stukken of schijfjes en leg op de salade.

6. Voeg de tonijn toe aan de salade.

7. Eventueel kun je geroosterd brood erbij serveren.

 

 Variatietip: voeg ook eens gekookte (afgekoelde) sperziebonen toe.

 

 


Salade met prei, mais en ham

 

Bereidingstijd: 15 min
Portie: 1 persoon

 

Ingredienten:

  • 1 appel
  • Halve prei
  • Hamblokjes( half pakje 60gram)
  • 1 ei
  • 50-70 gram mais
  • Zilvervlies uitjes
  • frietsaus (5% vet van Remia, houd de calorieën laag)

 

Bereidingswijze:

  1. Kook het ei.
  2. Snij alle ingrediënten klein en roer alles door elkaar.
  3. Dat is het!!

Tip: ook lekker bij de bbq!